- Domů
- Medovina ze slunečnicového medu 0,5l - Pleva
Medovina ze slunečnicového medu 0,5l - Pleva
Tato medovina již není v nabídce. Níže najdete vhodnou alternativu, nebo si vyberte z aktuální nabídky našich medovin.
• bez přídavku cukru
• při výrobě není použito tepelné úpravy
• neobsahuje žádné konzervační látky, barviva ani příchutě
Více informací
Medovina ze slunečnicového medu 0,5l - Pleva
Tato medovina již není v nabídce. Níže najdete vhodnou alternativu, nebo si vyberte z aktuální nabídky našich medovin.
• bez přídavku cukru
• při výrobě není použito tepelné úpravy
• neobsahuje žádné konzervační látky, barviva ani příchutě
Více informací
Skvělá a poctivá slunečnicová
„Nechte se okouzlit výraznou sladkou chutí medoviny ze slunečnicového medu. Med, ze kterého je vyrobena, obsahuje veliké množství pylu a prvopočátek chuti medoviny je právě v něm. Chuť slunečnicového pylu, která je trpce hořko-sladká, se objevuje i v této medovině. Proto doporučujeme chuť posuzovat až minimálně po třetím doušku. Popisované chuťové pohlazení způsobí, že doušek sklouzne do hrdla až příliš lehce a zanechá po sobě jemně nahořklý dozvuk. Ten rovnou láká k doušku dalšímu.“
Poctivá technologie výroby
Slunečnicové medové víno vyrábíme podle tajného receptu, který jsme piplali a vylepšovali dlouhé roky. Slunečnicové medové víno vzniká kvašením slunečnicového medu a při výrobě nepoužíváme tepelnou úpravu, abychom zachovali důležité látky slunečnicového medu.
Produkt neprochází žádným dodatečným doslazováním či dokyselováním. Neobsahuje žádné konzervanty, barviva nebo příchutě. Naopak mu dáváme dostatek času na zrání, než se dostane k prvním zákazníkům, zraje přibližně rok a půl. Každá šarže je originální, protože i med má každoročně jinou chuť. Slunečnicová medovina zároveň neobsahuje žádný cukr, pouze slunečnicový med.
Teplota kvašení
Obecně se medoviny většinou kvasí při teplotě přibližně 22 až 25 stupňů. Protože ale s chutěmi i možnostmi kvašení rádi experimentujeme, vyzkoušeli jsme kvašení při nižší teplotě. Medové víno tak kvasí při teplotě 9 stupňů a celý proces trvá zhruba o měsíc déle. Při bouřlivém kvašení při běžné vyšší teplotě se z nápoje ztrácí spousta aromatických a dalších cenných látek, zatímco při delším kvašení při teplotě nižší je vůně i chuť nápoje mnohem bohatší.
Při nízké teplotě nejčastěji kvasíme akátové, lipové a slunečnicové medoviny. Jelikož je tento proces výroby výrazně náročnější, kvasíme tímto způsobem každý rok jen několik šarží. Máte-li zájem vyzkoušet medovinu kvašenou při nízké teplotě, napište nám a rádi vám sdělíme, která z medovin v naší nabídce prošla delší dobou kvašení.
Obsah alkoholu min. 12 %
V internetovém obchodě www.pleva.cz je zakázán prodej alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.
Lahodnou medovinu ze slunečnicového medu můžete konzumovat na čtyři způsoby:
- Tradičně si ji můžete nalít za pokojové teploty, krásně vás zahřeje.
- Pokud udeří opravdu tvrdé mrazy, ohřejte ji na max. 50 stupňů a podávejte v hrnečku či kalíšku příjemně teplou.
- V létě vás naopak může velmi osvěžit. Buď nechte lahev v lednici a podávejte ochlazenou, případně s ledem, nebo...
- ...přelijte požadované množství medoviny do plastové lahve a dejte ji do mrazáku. Voda obsažená v medovině zmrzne, ale alkohol zůstane tekutý. Vznikne tedy nápoj konzistence ledové tříště, který bude obsahovat ledové kousky a zachová si výjimečnou medovinovou chuť. Při horkých letních dnech úžasně osvěží.
Přírodní složení
Tento výrobek má čistě přírodní složení. Suroviny jsou z obnovitelných zdrojů a jsou použity šetrné výrobní procesy. Více informací
Jak vlastně vznikla medovina?
A kdo měl ten skvělý nápad? Sama příroda – v dobách největších such totiž včely obsadily díry v baobabech, a když přišly mohutné deště, med se smíchal s vodou a přírodními kvasinkami. Směs pak fermentovala, a tak vznikl první kvasinkový (a alkoholický) nápoj na světě – medovina, kterou později objevil a zamiloval si člověk.
Složení
voda, slunečnicový med
Lahodnou medovinu ze slunečnicového medu můžete konzumovat na čtyři způsoby:
- Tradičně si ji můžete nalít za pokojové teploty, krásně vás zahřeje.
- Pokud udeří opravdu tvrdé mrazy, ohřejte ji na max. 50 stupňů a podávejte v hrnečku či kalíšku příjemně teplou.
- V létě vás naopak může velmi osvěžit. Buď nechte lahev v lednici a podávejte ochlazenou, případně s ledem, nebo...
- ...přelijte požadované množství medoviny do plastové lahve a dejte ji do mrazáku. Voda obsažená v medovině zmrzne, ale alkohol zůstane tekutý. Vznikne tedy nápoj konzistence ledové tříště, který bude obsahovat ledové kousky a zachová si výjimečnou medovinovou chuť. Při horkých letních dnech úžasně osvěží.
Přírodní složení
Tento výrobek má čistě přírodní složení. Suroviny jsou z obnovitelných zdrojů a jsou použity šetrné výrobní procesy. Více informací
Mohlo by se vám líbit
Dárková krabice na medovinu
53 Kč S DPH
Medovina z akátového medu 0,5l
273 Kč S DPH
Sklenice na medovinu rodinné firmy Pleva
od 254 Kč S DPH
Medovina ze slunečnicového medu 0,2l, placatice
134 Kč S DPH
Třešňová medovina pro mlsný jazýček 0,5l – limitovaná edice
263 Kč S DPH
Voňavé chvíle s medovým punčem
680 Kč S DPH
Dárkový dřevěný nosič a stojan na dvě medoviny
247 Kč S DPH
Medovina z lesního medu 0,5l
273 Kč S DPH
Dárková krabice na dvě medoviny
83 Kč S DPH
Medovina z Potštejna 0,5l
238 Kč S DPH
Medový balíček pro radost
od 657 Kč S DPH
Medovina z lipového medu 0,5l
259 Kč S DPH
Medovina z Potštejna 0,2l - placatice
117 Kč S DPH
Luxusní medoviny Jin - Jang
838 Kč S DPH
Medovina z akátového medu 0,2l placatice
139 Kč S DPH
Medovec z Potštejna 0,5 l
919 Kč S DPH