Balíkovna za 59 Kč, nebo zásilkovna za 69 Kč. Doprava zdarma nad 2300,-

hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 4 hodnoceníPočet hvězdiček je 4 z 5

Medovina ze slunečnicového medu 0,5l - Pleva

Tato medovina již není v nabídce. Níže najdete vhodnou alternativu, nebo si vyberte z aktuální nabídky našich medovin.

• bez přídavku cukru
• při výrobě není použito tepelné úpravy
• neobsahuje žádné konzervační látky, barviva ani příchutě
Více informací

Přírodní
hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 4 hodnoceníPočet hvězdiček je 4 z 5

Medovina ze slunečnicového medu 0,5l - Pleva

Tato medovina již není v nabídce. Níže najdete vhodnou alternativu, nebo si vyberte z aktuální nabídky našich medovin.

• bez přídavku cukru
• při výrobě není použito tepelné úpravy
• neobsahuje žádné konzervační látky, barviva ani příchutě
Více informací

Produkt již není v nabídce
0 Kč

Náhradní produkt

Sdílejte produkt s přáteli
Podrobný popis

Skvělá a poctivá slunečnicová

„Nechte se okouzlit výraznou sladkou chutí medoviny ze slunečnicového medu. Med, ze kterého je vyrobena, obsahuje veliké množství pylu a prvopočátek chuti medoviny je právě v něm. Chuť slunečnicového pylu, která je trpce hořko-sladká, se objevuje i v této medovině. Proto doporučujeme chuť posuzovat až minimálně po třetím doušku. Popisované chuťové pohlazení způsobí, že doušek sklouzne do hrdla až příliš lehce a zanechá po sobě jemně nahořklý dozvuk. Ten rovnou láká k doušku dalšímu.“

Milan Pleva zakladatel rodinné firmy

Poctivá technologie výroby

Slunečnicové medové víno vyrábíme podle tajného receptu, který jsme piplali a vylepšovali dlouhé roky. Slunečnicové medové víno vzniká kvašením slunečnicového medu a při výrobě nepoužíváme tepelnou úpravu, abychom zachovali důležité látky slunečnicového medu.

Produkt neprochází žádným dodatečným doslazováním či dokyselováním. Neobsahuje žádné konzervanty, barviva nebo příchutě. Naopak mu dáváme dostatek času na zrání, než se dostane k prvním zákazníkům, zraje přibližně rok a půl. Každá šarže je originální, protože i med má každoročně jinou chuť. Slunečnicová medovina zároveň neobsahuje žádný cukr, pouze slunečnicový med.

Medovina ze slunečnicového medu 0,5l Pleva

Teplota kvašení

Obecně se medoviny většinou kvasí při teplotě přibližně 22 až 25 stupňů. Protože ale s chutěmi i možnostmi kvašení rádi experimentujeme, vyzkoušeli jsme kvašení při nižší teplotě. Medové víno tak kvasí při teplotě 9 stupňů a celý proces trvá zhruba o měsíc déle. Při bouřlivém kvašení při běžné vyšší teplotě se z nápoje ztrácí spousta aromatických a dalších cenných látek, zatímco při delším kvašení při teplotě nižší je vůně i chuť nápoje mnohem bohatší.

Při nízké teplotě nejčastěji kvasíme akátové, lipové a slunečnicové medoviny. Jelikož je tento proces výroby výrazně náročnější, kvasíme tímto způsobem každý rok jen několik šarží. Máte-li zájem vyzkoušet medovinu kvašenou při nízké teplotě, napište nám a rádi vám sdělíme, která z medovin v naší nabídce prošla delší dobou kvašení.

V internetovém obchodě www.pleva.cz je zakázán prodej alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.

Medovina ze slunečnicového medu, Pleva
Lahodnou medovinu ze slunečnicového medu můžete konzumovat na čtyři způsoby:
  • Tradičně si ji můžete nalít za pokojové teploty, krásně vás zahřeje.
  • Pokud udeří opravdu tvrdé mrazy, ohřejte ji na max. 50 stupňů a podávejte v hrnečku či kalíšku příjemně teplou.
  • V létě vás naopak může velmi osvěžit. Buď nechte lahev v lednici a podávejte ochlazenou, případně s ledem, nebo...
  • ...přelijte požadované množství medoviny do plastové lahve a dejte ji do mrazáku. Voda obsažená v medovině zmrzne, ale alkohol zůstane tekutý. Vznikne tedy nápoj konzistence ledové tříště, který bude obsahovat ledové kousky a zachová si výjimečnou medovinovou chuť. Při horkých letních dnech úžasně osvěží.
Potřebujete poradit? Navštivte naši poradnu
Přírodní složení

Tento výrobek má čistě přírodní složení. Suroviny jsou z obnovitelných zdrojů a jsou použity šetrné výrobní procesy. Více informací

Jak vznikla medovina, Pleva
Jak vlastně vznikla medovina?

A kdo měl ten skvělý nápad? Sama příroda – v dobách největších such totiž včely obsadily díry v baobabech, a když přišly mohutné deště, med se smíchal s vodou a přírodními kvasinkami. Směs pak fermentovala, a tak vznikl první kvasinkový (a alkoholický) nápoj na světě – medovina, kterou později objevil a zamiloval si člověk.

Složení

voda, slunečnicový med

Medovina ze slunečnicového medu, Pleva
Lahodnou medovinu ze slunečnicového medu můžete konzumovat na čtyři způsoby:
  • Tradičně si ji můžete nalít za pokojové teploty, krásně vás zahřeje.
  • Pokud udeří opravdu tvrdé mrazy, ohřejte ji na max. 50 stupňů a podávejte v hrnečku či kalíšku příjemně teplou.
  • V létě vás naopak může velmi osvěžit. Buď nechte lahev v lednici a podávejte ochlazenou, případně s ledem, nebo...
  • ...přelijte požadované množství medoviny do plastové lahve a dejte ji do mrazáku. Voda obsažená v medovině zmrzne, ale alkohol zůstane tekutý. Vznikne tedy nápoj konzistence ledové tříště, který bude obsahovat ledové kousky a zachová si výjimečnou medovinovou chuť. Při horkých letních dnech úžasně osvěží.
Potřebujete poradit? Navštivte naši poradnu
Přírodní složení

Tento výrobek má čistě přírodní složení. Suroviny jsou z obnovitelných zdrojů a jsou použity šetrné výrobní procesy. Více informací

Recenze (1)
hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 Počet hvězdiček je 4 z 5
Diskuze