Menší zásilky poštovné od 67 Kč. Doprava zdarma nad 2300,-

hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 1 hodnoceníPočet hvězdiček je 5 z 5

Mléčná čokoláda s pylem 53% - Hmotnost: 50 g

• kvalitní a poctivá čokoláda přímo z kakaových bobů
• blahodárný květový pyl
• řemeslná výroba
• jedinečný chuťový zážitek
Více informací

hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 1 hodnoceníPočet hvězdiček je 5 z 5

Mléčná čokoláda s pylem 53% - Hmotnost: 50 g

• kvalitní a poctivá čokoláda přímo z kakaových bobů
• blahodárný květový pyl
• řemeslná výroba
• jedinečný chuťový zážitek
Více informací

134 Kč
134 Kč
Varianta neexistuje
134 Kč
134 Kč
ks
Skladem,  zboží odesíláme dnes
Kód produktu: 17,6, Výrobce: Jordi's
Sdílejte produkt s přáteli
Hmotnost Dostupnost Cena  Množství (ks)
Mléčná čokoláda s pylem 53% - Hmotnost: 50 g 4 g Skladem 32 Kč
Mléčná čokoláda s pylem 53% - Hmotnost: 50 g 50 g Skladem 134 Kč
Podrobný popis

Čokoláda plná chuti, barev a energie

„Milujeme včelí pyl, obsahuje totiž naprosto jedinečnou kombinaci látek, která vlévá krev do žil celé naší přírodě a pro včelky je základem výživy celého úlu. Proto mu říkáme energie v minibalení :-) A protože víme, že je skvělý ve spojení s čokoládou, vytvořili jsme ve spolupráci s Lukášem a Jirkou, kteří v Hradci Králové vyrábějí skvělou čokoládu přímo z kakaových bobů, tuto lahůdku. Chuťovou souhru kvalitní mléčné čokolády a včelího rouskovaného pylu si bude užívat každý váš chuťový pohárek.“

Hanka Plevová zakladatelka rodinné firmy

Blahodárný květový pyl

Věděli jste, že při sběru je květový pyl pro včelky o něco lákavější než nektar, ze kterého vyrábějí med? Díky svému jedinečnému složení totiž tvoří základ výživy celého úlu. A věděli jste, že včelí pyl vám může také nabídnout jemnou a delikátní chuť? Chuť květového pylu může být velmi rozmanitá, stejně jako jeho barva závisí totiž na druhu květů, ze kterých pochází. Obecně by se chuť pylu dala popsat jako jemně sladká s květinovými tóny, někdy s více či méně nahořklým nádechem, jindy v sobě nese jemný náznak medové chuti.

Mléčná čokoláda s pylem 53% Pleva

Čokoláda obsahuje rouskovaný pyl

Rousky jsou drobné kuličky pylu, které tvoří včely při jeho sběru. Pyl se při přelétávání z květu na květ zachytává včele na chloupcích jejího kožíšku, odtud ho včela sčesává kartáčky na nohách do tzv. košíčků, které má na třetím páru noh. Aby pyl držel, přidávají včely k zrnkům obsah svého medného váčku a svých žláz a do košíčků jej pěchují, čímž vytvářejí rousky. Ty pak nosí do úlu, kde je shazují pomocí trnu na druhém páru nohou. Výsledná chuť pylových rousků je tedy ovlivněná i zpracováním včelami, kdybyste ochutnali pyl přímo z květů, nejspíš byste si na něm tolik nepochutnali :-)

Jak již bylo řečeno, také barva pylu se mění v závislosti na druhu rostlin, ze kterých byl včelami nasbírán. Pohybuje se v široké škále odstínů od bílé přes žlutou, červenou, dokonce i fialovou až po černohnědou. Barevná paleta pylových rousků dodává čokoládě krásný vzhled, který láká k ochutnání.

Poctivá čokoláda přímo z kakaových bobů

Za každou tabulkou stojí mnoho lidské práce. Jordi's jako první v České republice začali vyrábět čokoládu přímo z kakaových bobů. Kakaové boby se musí nejprve ručně přebrat. Poté přijde na řadu pražení a odslupkování. Očištěné boby se dají do kamenného mlýna a zhruba po 24 hodinách mletí vznikne hladká a nádherně lesklá 100% čokoláda.

Mléčná čokoláda s pylem 53% Pleva

Přidáním třtinového cukru vznikne čokoláda s menším obsahem kakaové hmoty. Když se přidá ještě sušené mléko, vznikne čokoláda mléčná. U čokolád s obsahem cukru nad 25 % se na podporu směsnosti přidává kakaové máslo. Hlavním kritériem při řemeslné výrobě čokolády je dostat z kakaa to nejlepší a předat to v co možná nejméně zmanipulované podobě dál.

V naší čokoládě naleznete “jen” vybrané suroviny jako jsou kakaové boby, kakaové máslo, sušené mléko, třtinový cukr a rousky květového pylu. V jednoduchosti je krása a v tomto případě také jedinečná chuť, vzhled a vůně. Vychutnejte si jedinečnou kombinaci květového pylu a kvalitní mléčné čokolády. Proměnlivé květinově medové tóny pylu v objetí lahodné čokolády vytváří symfonii chutí, které nelze odolat.

Mléčná čokoláda Jordi´s s pylem 53%, Pleva
Jordi's, výrobce řemeslné čokolády

Jordi's se zabývá kulturou čokolády v Čechách, chce přinést nové prožitky a vášně milovníkům této vznešené chuti. Jsou prvními výrobci čokolády přímo z kakaových bobů v České republice. Oproti velkovýrobnám, kde její výroba trvá okolo 8 hodin, dělají v Jordi’s vše ručně, a jedna tabulka tak vzniká nejdříve po 24 hodinách.

Nejdůležitějším kritériem je pro ně chuť výsledné čokolády a při výběru surovin nedělají nikdy kompromisy. Vždy chtějí to nejlepší, co svět nabízí. Však také jako první v ČR získali medaili na prestižní soutěží Bean to Bar čokolád Academy of Chocolate v Lodnýně. A další ocenění sbírají dodnes.

Potřebujete poradit? Navštivte naši poradnu
O včelím pylu
"Pylné" včelky

Včelka vyletí 4 - 6× denně, pár rousků má nasbíraný za 20 - 80 minut. Oba rousky váží 8 - 25 mg a obsahují neuvěřitelné 3 - 4 miliony pylových zrn.

Pro představu: Květ jabloně má kolem 100 tisíc pylových zrn, jedna jehněda lísky nebo břízy 5 miliónů a samčí květenství kukuřice dokonce 50 miliónů. Více o včelím pylu se můžete dozvědět zde

Apiterapie Léčení včelími produkty Ing. Štefan Demeter, CSc.
Co dokáže včelí pyl?

V knize Apiterapie, léčení včelími produkty od Ing. Štefana Demeter, CSc. naleznete mnoho informací o včelích produktech, jejich vlastnostech, možnostech a způsobech využití a jejich přínosech pro lidské zdraví.

V kapitole Léčivé vlastnosti pylu (str. 72) například: "Užívání pylu už po krátké době vyvolává pocit zdraví a spokojenosti, proto se doporučuje rekonvalescentům po těžkých onemocněních, operacích a zvýšené psychycké zátěži. Starší lidé si díky užívání pylu udrží do vysokého věku fyzickou i duševní kondici a dobrou paměť." + mnoho dalšího.

Složení

kakaové máslo, sušené mléko, kakaové boby, třtinový cukr, květový pyl (6,6 %)
Obsah kakaové sušiny nejméně 53 %.
Může obsahovat stopy lískových ořechů a mandlí. Nevhodné pro osoby alergické na včelí pyl a laktózu.
Skladujte v suchu při teplotě do 25°C.

Mléčná čokoláda Jordi´s s pylem 53%, Pleva
Jordi's, výrobce řemeslné čokolády

Jordi's se zabývá kulturou čokolády v Čechách, chce přinést nové prožitky a vášně milovníkům této vznešené chuti. Jsou prvními výrobci čokolády přímo z kakaových bobů v České republice. Oproti velkovýrobnám, kde její výroba trvá okolo 8 hodin, dělají v Jordi’s vše ručně, a jedna tabulka tak vzniká nejdříve po 24 hodinách.

Nejdůležitějším kritériem je pro ně chuť výsledné čokolády a při výběru surovin nedělají nikdy kompromisy. Vždy chtějí to nejlepší, co svět nabízí. Však také jako první v ČR získali medaili na prestižní soutěží Bean to Bar čokolád Academy of Chocolate v Lodnýně. A další ocenění sbírají dodnes.

Potřebujete poradit? Navštivte naši poradnu
Recenze (1)
hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 Počet hvězdiček je 5 z 5
Diskuze