- Domů
- Dárky
- Čaje, čokolády a dobroty
- Mléčná čokoláda s pylem 53%
Mléčná čokoláda s pylem 53% - Hmotnost: 50 g
• kvalitní a poctivá čokoláda přímo z kakaových bobů
• blahodárný květový pyl
• řemeslná výroba
• jedinečný chuťový zážitek
Více informací
Mléčná čokoláda s pylem 53% - Hmotnost: 50 g
• kvalitní a poctivá čokoláda přímo z kakaových bobů
• blahodárný květový pyl
• řemeslná výroba
• jedinečný chuťový zážitek
Více informací
Čokoláda plná chuti, barev a energie
„Milujeme včelí pyl, obsahuje totiž naprosto jedinečnou kombinaci látek, která vlévá krev do žil celé naší přírodě a pro včelky je základem výživy celého úlu. Proto mu říkáme energie v minibalení :-) A protože víme, že je skvělý ve spojení s čokoládou, vytvořili jsme ve spolupráci s Lukášem a Jirkou, kteří v Hradci Králové vyrábějí skvělou čokoládu přímo z kakaových bobů, tuto lahůdku. Chuťovou souhru kvalitní mléčné čokolády a včelího rouskovaného pylu si bude užívat každý váš chuťový pohárek.“

Blahodárný květový pyl
Věděli jste, že při sběru je květový pyl pro včelky o něco lákavější než nektar, ze kterého vyrábějí med? Díky svému jedinečnému složení totiž tvoří základ výživy celého úlu. A věděli jste, že včelí pyl vám může také nabídnout jemnou a delikátní chuť? Chuť květového pylu může být velmi rozmanitá, stejně jako jeho barva závisí totiž na druhu květů, ze kterých pochází. Obecně by se chuť pylu dala popsat jako jemně sladká s květinovými tóny, někdy s více či méně nahořklým nádechem, jindy v sobě nese jemný náznak medové chuti.
Čokoláda obsahuje rouskovaný pyl
Rousky jsou drobné kuličky pylu, které tvoří včely při jeho sběru. Pyl se při přelétávání z květu na květ zachytává včele na chloupcích jejího kožíšku, odtud ho včela sčesává kartáčky na nohách do tzv. košíčků, které má na třetím páru noh. Aby pyl držel, přidávají včely k zrnkům obsah svého medného váčku a svých žláz a do košíčků jej pěchují, čímž vytvářejí rousky. Ty pak nosí do úlu, kde je shazují pomocí trnu na druhém páru nohou. Výsledná chuť pylových rousků je tedy ovlivněná i zpracováním včelami, kdybyste ochutnali pyl přímo z květů, nejspíš byste si na něm tolik nepochutnali :-)
Jak již bylo řečeno, také barva pylu se mění v závislosti na druhu rostlin, ze kterých byl včelami nasbírán. Pohybuje se v široké škále odstínů od bílé přes žlutou, červenou, dokonce i fialovou až po černohnědou. Barevná paleta pylových rousků dodává čokoládě krásný vzhled, který láká k ochutnání.
Poctivá čokoláda přímo z kakaových bobů
Za každou tabulkou stojí mnoho lidské práce. Jordi's jako první v České republice začali vyrábět čokoládu přímo z kakaových bobů. Kakaové boby se musí nejprve ručně přebrat. Poté přijde na řadu pražení a odslupkování. Očištěné boby se dají do kamenného mlýna a zhruba po 24 hodinách mletí vznikne hladká a nádherně lesklá 100% čokoláda.
Přidáním třtinového cukru vznikne čokoláda s menším obsahem kakaové hmoty. Když se přidá ještě sušené mléko, vznikne čokoláda mléčná. U čokolád s obsahem cukru nad 25 % se na podporu směsnosti přidává kakaové máslo. Hlavním kritériem při řemeslné výrobě čokolády je dostat z kakaa to nejlepší a předat to v co možná nejméně zmanipulované podobě dál.
V naší čokoládě naleznete “jen” vybrané suroviny jako jsou kakaové boby, kakaové máslo, sušené mléko, třtinový cukr a rousky květového pylu. V jednoduchosti je krása a v tomto případě také jedinečná chuť, vzhled a vůně. Vychutnejte si jedinečnou kombinaci květového pylu a kvalitní mléčné čokolády. Proměnlivé květinově medové tóny pylu v objetí lahodné čokolády vytváří symfonii chutí, které nelze odolat.

Jordi's, výrobce řemeslné čokolády
Jordi's se zabývá kulturou čokolády v Čechách, chce přinést nové prožitky a vášně milovníkům této vznešené chuti. Jsou prvními výrobci čokolády přímo z kakaových bobů v České republice. Oproti velkovýrobnám, kde její výroba trvá okolo 8 hodin, dělají v Jordi’s vše ručně, a jedna tabulka tak vzniká nejdříve po 24 hodinách.
Nejdůležitějším kritériem je pro ně chuť výsledné čokolády a při výběru surovin nedělají nikdy kompromisy. Vždy chtějí to nejlepší, co svět nabízí. Však také jako první v ČR získali medaili na prestižní soutěží Bean to Bar čokolád Academy of Chocolate v Lodnýně. A další ocenění sbírají dodnes.

"Pylné" včelky
Včelka vyletí 4 - 6× denně, pár rousků má nasbíraný za 20 - 80 minut. Oba rousky váží 8 - 25 mg a obsahují neuvěřitelné 3 - 4 miliony pylových zrn.
Pro představu: Květ jabloně má kolem 100 tisíc pylových zrn, jedna jehněda lísky nebo břízy 5 miliónů a samčí květenství kukuřice dokonce 50 miliónů. Více o včelím pylu se můžete dozvědět zde.

Co dokáže včelí pyl?
V knize Apiterapie, léčení včelími produkty od Ing. Štefana Demeter, CSc. naleznete mnoho informací o včelích produktech, jejich vlastnostech, možnostech a způsobech využití a jejich přínosech pro lidské zdraví.
V kapitole Léčivé vlastnosti pylu (str. 72) například: "Užívání pylu už po krátké době vyvolává pocit zdraví a spokojenosti, proto se doporučuje rekonvalescentům po těžkých onemocněních, operacích a zvýšené psychycké zátěži. Starší lidé si díky užívání pylu udrží do vysokého věku fyzickou i duševní kondici a dobrou paměť." + mnoho dalšího.
Složení
kakaové máslo, sušené mléko, kakaové boby, třtinový cukr, květový pyl (6,6 %)
Obsah kakaové sušiny nejméně 53 %.
Může obsahovat stopy lískových ořechů a mandlí. Nevhodné pro osoby alergické na včelí pyl a laktózu.
Skladujte v suchu při teplotě do 25°C.

Jordi's, výrobce řemeslné čokolády
Jordi's se zabývá kulturou čokolády v Čechách, chce přinést nové prožitky a vášně milovníkům této vznešené chuti. Jsou prvními výrobci čokolády přímo z kakaových bobů v České republice. Oproti velkovýrobnám, kde její výroba trvá okolo 8 hodin, dělají v Jordi’s vše ručně, a jedna tabulka tak vzniká nejdříve po 24 hodinách.
Nejdůležitějším kritériem je pro ně chuť výsledné čokolády a při výběru surovin nedělají nikdy kompromisy. Vždy chtějí to nejlepší, co svět nabízí. Však také jako první v ČR získali medaili na prestižní soutěží Bean to Bar čokolád Academy of Chocolate v Lodnýně. A další ocenění sbírají dodnes.
Nebyla ani moc sladká a ani málo
Mohlo by se vám líbit

Hořká čokoláda s pergou 77%
od 143 Kč S DPH

Chopollen - BIO hořká čokoláda s rouskovým pylem
198 Kč S DPH

Včelí pyl perga v 72% hořké čokoládě
192 Kč S DPH

Kakaové boby v medu
183 Kč S DPH

Květový pyl v medu
154 Kč S DPH

Dárková krabička s medy - propolis, kakaové boby a rakytník v medu
344 Kč S DPH

Dárková krabička s medy - zázvor, květový pyl a ženšen v medu
356 Kč S DPH

Kouzlo včelích produktů
od 608 Kč S DPH

Valentýnské rozmazlení v bedýnce
1 470 Kč S DPH

Včelí květový pyl rouskovaný
119 Kč S DPH

Včelí dobroty
895 Kč S DPH

Perga - plástvový pyl perga, včelí chléb
361 Kč S DPH

Medové mlsání
496 Kč S DPH

Medové müsli s pylem – švestky s čokoládou
179 Kč S DPH

Degustace - zážitek pro celou rodinu
1 197 Kč S DPH

Sada pro vypěstování květin
0 Kč S DPH